Дистанционен курс за Длъжностно лице по ЗБУТ

6 фактора, заради които да изберете дистанционното обучение по ЗБУТ

Длъжностно лице по ЗБУТ

Здравословните и безопасни условия на труд (познати и като ЗБУТ) осигуряват на служителите в дадена фирма необходимите предпоставки за качествено и спокойно извършване на работа. Според Българското законодателство лицата, които отговарят за ЗБУТ в предприятията – длъжностни лица, координатори и др. – трябва да са преминали специално обучение в тази област. Въпросното обучение има две разновидности – курс със задължително присъствие и такъв от разстояние. Дистанционният курс по ЗБУТ набира все по-голяма популярност и е особено предпочитан от младите хора. А защо е така? Разберете сами като прочетете следните 6 фактора.

1. Индивидуален подход.

Онлайн обучението по ЗБУТ се отличава с персонализирания си метод. Така всеки участник получава възможността да избере деня или дните, през които да се проведе заниманието. Допълнителен бонус е удобството от това, че вече не е нужно човек да отсъства от работа, за да повиши квалификацията си.

2. Пестене на средства за пътуване.

Избирайки курса от разстояние, вие избирате и да не прахосвате пари за път и нощувка. Няма нужда да бързате или да се съобразявате с трафика, разписанията на превозните средства или запазването на стая в хотел.

3. Комфорта на домашната обстановка.

Тъй като предаването на знания се осъществява чрез интернет, почти всички, които се обучават, правят това от дома си. Познатата среда благоприятства за създаването на приятна нагласа и постигането да добри резултати.

4. По-ниска такса.

Голяма част от организациите, които предоставят тази услуга, са предвидили още една привилегия за записалите се – по-малка парична такса в сравнение с курсовете по ЗБУТ, които се провеждат на място.

5. Използване на модерна техника.

Компютрите стават все по-достъпни и лесни за използване. От една страна – защото цената на по-старите модели намалява, а от друга – понеже в днешни дни компютърната грамотност е по-висока от всякога. Софтуерът, използван за обучението, е сравнително лесен за употреба.

6. Пестене на време.

Логично продължение на всичко посочено досега. Онлайн обучението по ЗБУТ предвижда много по-кратки срокове за провеждане.